Üzletnyitás 

Kézműves baba-mama boltom

Vállalkozásom mérföldkőhöz érkezett. Választanom kellett, hogy maradok a 100%-ban online értékesítés mellett vagy kockáztatok és meglépem a már régóta tervezett, dédelgetett álmom és megnyitom Miskolc első kézműves baba-mama termékeket kínáló üzletét.
Láttam az igényt munkáim és kedves WAHM (work at home mom) társaim munkái iránt és összefogással végül sikerült kibérelnem egy megfelelő nagyságú, akadálymentesen megközelíthető üzlethelyiséget Miskolc abszolút belvárosában, a Metropol üzletház földszintjén.

Jelenleg a saját termékeim mellett babaszoba dekorációs termékeket, mosható pelenkákat és kiegészítőket, szoptatás barát pulóvereket, valamint kézműves pénztárcákat, sálakat találtok.

Folyamatosan dolgozom a helyi kézművesekkel, hogy napról-napra bővített kínálattal tudjalak fogadni titeket. 

Térj be hozzám és győződj meg saját szemeddel!

Térkép

Szia, Kiss-Nagy Magdolna vagyok.

Két fiú gyermek anyukájaként elsősorban nekik, később a barátoknak, ismerősöknek kezdtem varrni.

Már az első gyermekem érkezése előtt tudtam, hogy mosható pelenkát fogok használni, így is lett. Sőt! Annyira szenvedélyünké vált, hogy a kisebbik fiammal is ezt használtuk. Így közel 3,5 - 4 év, ebből 2 évet két mosipelusossal, higgyétek el, már mindent láttam, tapasztaltam ezen a téren. Azonban a boltokban kapható ruházat nem, vagy nagyon kis mértékben volt kényelmes egy-egy nagyobb mosi-pelus popsinak. Ezt a gondom még tetőzte, hogy szívesen hordoztam a fiúkat, ami további kihívások elé állított. Így kezdtem el a hordozós nadrágok varrását, amiben elfért a mosis popsi és hordozásnál is kiváló volt.

Hálózsákban alvást mindig is szerették a fiúk. Sok-sok ruhát örököltünk, melyek között az angol pólya után, a hagyományos hálózsák volt a kedvencem. Imádtam, hogy csak belefektettem a gyerekeket és rájuk cipzároztam. Peluscserénél - főleg a második gyermeknél- már fel sem ébredtek éjszaka, kicipzároztam, kiemeltem a koszos pelust, be a tisztát, visszacipzár és már tehettem is vissza őket a kiságyba. DE! Amikor felálltak, sétáltak (volna) benne, többször orra estek és ez inspirált, hogy kipróbáljuk a tipegő hálózsák vagy kamáslis hálózsák varrását is. Ennek órási sikere lett a baráti körben, így belekezdtem a szabásminta és a hálózsák tökéletesítésébe. Később jöttek az igények, hogy lányoknak is varrjak, így színesítettem a kínálatom. És a mai napig keresem, kutatom, varrom, azt, amire nekünk vagy nektek szükségetek van.

Alapanyagok, technikák

Elsőszülött fiam újszülöttként, csecsemőként ekcémás bőrtüneteket produkált, így nagyon oda kellett figyelnem, hogy a bőre milyen anyagokkal érintkezik a nap 24 órájában. Mindenképp magas pamuttartalmú alapanyagokat kerestem, melyek bírják a magas hőmérsékleten való mosást és - a fenntarthatóság jegyében - elég tartósak ahhoz, hogy kiszolgáljanak 1-2 vagy akár 3 gyermeket is.